Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου για το εξώδικο της «Σωληνουργίας Θηβών»

Ανακοίνωση για το εξώδικο που του απέστειλε η εργοδοσία της Σωληνουργίας Θηβών εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας.

Αφορμή για το εξώδικο στάθηκε, η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στις 30 Απρίλη έξω από τη πύλη του εργοστασίου της Σωληνουργίας Θηβών και η ανακοίνωση του συνδικάτου για την εκβιαστική συμπεριφορά της εργοδοσίας που βάζει σε εκ περιτροπής εργασία για 2 μήνες συναδέλφους συνδικαλιστές και μη, επειδή δε συναίνεσαν στις αποφάσεις της.Στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο σημειώνει:«Για ακόμη μία φορά η εργοδοσία της Σωληνουργίας Θηβών δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Με εξώδικο που έστειλε στα γραφεία του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας καταφέρεται ενάντια στη πολιτική και συνδικαλιστική του δράση. Τους ενημερώνουμε πως οι απειλές και οι τρομοκρατικές τους μέθοδοι δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο ποτέ και πουθενά. Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν εποχές περασμένων δεκαετιών, τις οποίες το σύνολο του ελληνικού λαού τις έχει απορρίψει προ πολλού.

Για την ιστορία, ποτέ το Συνδικάτο δεν χώρισε τους συνάδελφους ανάλογα με την πολιτική τους δράση, το τομέα εργασία τους, κ.τ.λ. Αντίθετα ήταν το μοναδικό που τους κάλεσε να αντισταθούν μαζικά και σε συμπόρευση με άλλους εργαζόμενους κόντρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, να ακυρώσουν στη πράξη την εκ περιτροπής εργασία.

Οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης εταιρείας και της ευρύτερης περιοχής ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Καλούμε τους συνάδελφους που εργάζονται στη συγκεκριμένη εταιρεία, τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργατών και ταυτόχρονα να πλήξουν στις συνειδήσεις των εργαζόμενων το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλα τα σωματεία, τη διοίκηση του ΕΚΘ, τη διοίκηση της ΠΟΕΜ να πάρουν άμεσα θέση.

Δεν υποκύπτουμε. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Για την οργάνωση των εργατών σε ταξική κατεύθυνση που θα έρχεται σε ρήξη με αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους, στη λογική της ανάθεσης. Δυναμώνουμε τα ταξικά σωματεία».