Λαμία: Συμβολική παρέμβαση στο νοσοκομείο και αλληλεγγύη στη ΛΑΡΚΟ

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι nosokomeio-lamias.jpg

Συμβολική απεργιακή κινητοποίηση με όλα τα μέτρα προστασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Κύρια αιτήματα να παρθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού, προστασία των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, άνοιγμα ξανά των σχολείων με αυξημένα μέτρα προστασίας και υλοποίηση των αιτημάτων για προσλήψεις εκπαιδευτικών, μείωση των παιδιών ανά τάξη.

Στη συμβολική κινητοποίηση συμμετείχαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι από τη σίτιση του νοσοκομείου που μαζί με τους άλλους εργαζόμενους διεκδίκησαν την επαναπρόσληψή τους.

Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου παρευρέθηκε στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, για να χαιρετίσει τους εργαζόμενους που απάντησαν με καθολική συμμετοχή στην απεργία, σε συνέχεια του αγώνα που δίνουν έναν χρόνο τώρα.

Το Εργατικό Κέντρο χαιρετίζει όλους αυτούς τους εργαζόμενους, «που κόντρα στη λογική της φίμωσης και του συμβιβασμού, που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, έσπασαν τη σιωπή, ξεπέρασαν το φόβο της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας και απήργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματά τους».

«Η απεργία στις 26 Νοεμβρίου έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει προς ψήφιση το αντεργατικό έκτρωμα-νομοσχέδιο για τη 10ωρη δουλειά, με απλήρωτες υπερωρίες και επέκταση της δουλειάς και την Κυριακή», υπογραμμίζει. «Η οργανωμένη φωνή των εργαζομένων είναι αυτό που τους φοβίζει, γι’ αυτό θέλουν να φέρουν νέα εμπόδια στην απεργία, περνώντας μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων και επιβάλλουν “ηλεκτρονική ψήφο”», επισημαίνει και καταλήγει τονίζοντας ότι «ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική “να λογαριαστούμε μετά”, δεν θα περάσει». 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι nosokomeio-lamias-03.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι nosokomeio-lamias-02.jpg