Εξόρμηση ενημέρωσης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, από μέλη του σωματείου που ανήκουν στην παράταξη του Εργατικού Αγωνιστικού Μέτωπου (ΕΑΜ)

Εξόρμηση ενημέρωσης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, από μέλη του σωματείου που ανήκουν στην παράταξη του Εργατικού Αγωνιστικού Μέτωπου (ΕΑΜ), πραγματοποίησαν στην κεντρική πύλη του εργοστασίου μοιράζοντας την ανακοίνωση της παράταξης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης

***************************

Εργατικό αγωνιστικό μέτωπο                     ΛΑΡΚΟ 26 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση

Καμία αναμονή, καμία κωλυσιεργία.
Κλιμάκωση τώρα. Κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ μας πετούν στο δρόμο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το ΕΑΜ  απευθύνει σε όλους και σε όλες θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό. Η καθολική, 100% συμμετοχή στην απεργία έστειλε για ακόμη μία φορά το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν υποκύπτουν.

Η επιτυχημένη απεργία στις 26 Νοέμβρη έγινε σε μία χρονική περίοδο όπου ξεκίνησε η τελική φάση εκποίησης της ΛΑΡΚΟ. Ο διορισμένος από την Κυβέρνηση της Ν.Δ  ειδικός διαχειριστής, δημοσίευσε «πρόσκληση ενδιαφέροντος» για όλα τα φιλέτα που έχει στην κατοχή της η ΛΑΡΚΟ. 

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος  από την πλευρά της ειδικής διαχείρισης αναδεικνύει ότι η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ «παίζεται στα ζάρια». Το οριστικό κλείσιμο είναι στο τραπέζι.  Αναμένεται δημοσίευση  «πρόσκλησης ενδιαφέροντος» και από το ΤΑΙΠΕΔ για το εργοστάσιο της Λάρυμνας. Είναι ξεκάθαρο ότι Μέσα από αυτές τις διαδικασίες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. 

Διασφάλιση συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας  δεν υπάρχει. Οι εργαζόμενοι δεν αναφέρονται πουθενά. Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί να ενημέρωση το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους. Αξιοποιούν την Πανδημία του κορονοϊού, που είναι υπεύθυνη για την ανεξέλεγκτη κατάσταση και μας «θάβουν ζωντανούς».

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, για φιλοσοφίες. Τα δεδομένα που έχουμε είναι αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε.  Επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν καλά όλοι οι εργαζόμενοι για αυτές τις εξελίξεις. Από αυτή την άποψη σας καλούμε  σε μεγάλη συσπείρωση και ενότητα. Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Άμεσα θα πρέπει να συζητήσουν τα διοικητικά συμβούλια όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, να ενημερωθούν καλά οι εργαζόμενοι, να παρθούν αποφάσεις, να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας.  Από ότι φαίνεται καμία διάθεση δεν έχει σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα της περάσει. 

Θα της το επιβάλλουμε εμείς. Στο ζόρισμα που έχει πανελλαδικά, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα τη δική τους ανεξίτηλη συμβολή. Από δω και πέρα θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα. 

Ή θα περάσουν τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση, που οδηγούν τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και στην ανεργία όλους τους εργαζόμενους ή θα βγούμε νικητές υπερασπίζοντας το μεροκάματο, τα δικαιώματά μας, τη συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Και μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Καμία αναμονή. Όλοι στον αγώνα.

Για το ΕΑΜ

Ζυγογιάννης Παρασκευάς
Πολίτης  Παναγιώτης