«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της

Την ανάγκη να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – διάλυση της «ΛΑΡΚΟ» επισήμανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (3/11), με αφορμή την επίσπευση των σχετικών διαγωνισμών.

«Είναι ξεκάθαρο πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να βγάλουν έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, έξω από τα μεταλλεία, έξω από τα γραφεία, όλους τους εργαζόμενους. Είναι ξεκάθαρο ότι οι οικογένειες των εργαζομένων αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, που εξαρτώνται από τη λειτουργία της, θα χτυπηθούν ανελέητα», προειδοποίησαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Επίσης, ξεκαθάρισαν πως «σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” διατηρούμε στο ακέραιο την αντίληψη μας για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων, με στόχο:

  • Να μην κλείσει η ΛΑΡΚO.
  • Να σταματήσουν οι προσπάθειες τεμαχισμού και πώλησης της. 
  • Να μην απολυθεί κανένας εργάτης, μόνιμος ή των εργολαβιών».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάλεσε την Περιφερειακή Αρχή να πάρει θέση για τις εξελίξεις και να απορρίψει τις λογικές που προωθούνται «ξεχάστε τη ΛΑΡΚΟ και κοιτάξτε πως θα βολευτεί ο καθένας με κάποια αποζημίωση, με εθελούσια έξοδο ή με υποσχέσεις για απασχόληση αλλού».