ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    αρ. πρ. – 16 -                                                         ΛΑΡΥΜΝΑ 10/04/2021 

Ανακοίνωση

     Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι τιμές του σιδηρονικελίου είναι σε υψηλά επίπεδα, η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να ήταν κερδοφόρα και εμείς να πληρωνόμαστε χωρίς περικοπές, να παίρνουμε τα δώρα, τα επιδόματα αδείας, οι συνάδελφοι που θεμελιώνουν να παίρνουν τις αποζημιώσεις τους και να βγαίνουν στη σύνταξη.

Αντί αυτού με τις βροχές κόβεται το ρεύμα, με τα χιόνια πέφτουν οι στέγες, με τους σεισμούς τρέμει το φυλλοκάρδι μας να μην πέσει η καμινάδα. Από την αδιαφορία οι εγκαταστάσεις σταματούν η μία πίσω από την άλλη, κινδυνεύουμε, ανταλλακτικά δεν υπάρχουν, πρώτες ύλες με το σταγονόμετρο έρχονται, παραγωγή δεν παίρνουν.

Εμείς, εξαθλιωμένοι οικονομικά ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με τη φτώχεια που έρχεται και συνυπάρχει με την τραγική κατάσταση στην υγεία. Ανασφάλεια για το τι θα συμβεί με τη ΛΑΡΚΟ, εμπαιγμός για το πότε και τι, θα πουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.

Ένα χρόνο ειδική διαχείριση και το εργοστάσιο σταματά ολοσχερώς για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν με το χιονιά και έτσι κρύφτηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης και της ειδικής διαχείρισης πίσω από την «θεομηνία».

Αυτή τη φορά όμως το σταμάτημα του παχυντή, που έφερε ως αποτέλεσμα να σταματήσει όλο το εργοστάσιο, είναι έργο της αδιαφορίας τους, δεν έχουν πού να κρυφτούν. Πριν μερικούς μήνες είχαμε τονίσει για το συγκεκριμένο τμήμα, ότι με ψευτοτσαμπουκάδες, νταηλίκια και εργολαβίες δεν «γίνεται χωριό». Χρειάζεται συντήρηση, προσωπικό και πάνω από όλα σεβασμός στους εργαζόμενους.

Να τα αποτελέσματα. Μερικούς μήνες αργότερα επαληθευόμαστε σε αυτά που λέγαμε, το εργοστάσιο σταμάτησε όχι από ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά από αδιαφορία.

Ποτέ δεν σκύψανε στα πραγματικά προβλήματα που έχει το εργοστάσιο. Αναλώνονται στο πώς θα εφαρμόσουν το 9ωρο, το πως δεν θα πληρώσουν τις προσαυξήσεις στις κανονικές μας άδειες και στην καραντίνα, στο πώς θα κόψουν ειδικές άδειες, στο πώς θα εξυπηρετήσουν ημετέρους εργολάβους.

Αναπάντητα τα ερωτήματα το πως έχουν φτάσει το κόστος στις 19.500 ευρώ τον τόνο όπως λένε. Που τα πάνε, που τα δίνουν, ποιον θαρρούν ότι κοροϊδεύουν;

Δεν πάει άλλο. Θα μας κλείσουν το σπίτι, όλα γίνονται συνειδητά, κάθε μέρα μετατρέπουν τη ΛΑΡΚΟ σε ερείπια και όποιον πάρει ο χάρος, την οδηγούν στο κλείσιμο.

Δεν θα το επιστρέψουμε, δεν το επιτρέψαμε ένα χρόνο τώρα.

Σπάμε το φόβο της πανδημίας. Η ζωή μας δεν μπορεί να παραμείνει σε καραντίνα. Ετοιμαζόμαστε για τη συνέχιση των αγώνων, ετοιμαζόμαστε να ανέβουμε στην πρωτεύουσα του Νομού, στην Λαμία, έξω από τα σπίτια των βουλευτών που ψήφισαν το θάνατο της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:
⦁ Να μπει τέλος στην αδιαφορία, την απαξίωση.
⦁ Να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και η ΛΑΡΚΟ να μπει σε πλήρη λειτουργία.
⦁ Να δοθεί εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος ενός μισθού.
⦁ Η Κυβέρνηση να μας πει εδώ και τώρα το τι έχει σχεδιάσει για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.