ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Μεγαλόπολη 22-04-2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Νόμων Πελοποννήσου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον συγκλονιστικό και δίκαιο αγώνα που δίνετε εδώ και ενάμιση χρόνο σε αντίξοες συνθήκες, κόντρα στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης και στα οικονομικά συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, για να κρατήσετε ανοιχτή τη Δημόσια ΛΑΡΚΟ διεκδικώντας το δικαίωμα στο μεροκάματο, το δικαίωμα στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, το δικαίωμα στη ζωή. Ο αγώνας σας αποτελεί φάρο για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν γονατίσει από την οικονομική κρίση και την πανδημία με οικονομική εξαθλίωση, ανασφάλεια, ανεργία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σαρώσει κεκτημένα δικαιώματα αιώνων που κερδήθηκαν με αίμα βάζοντας χέρι στο οκτάωρο, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τους μισθούς των εργαζομένων επιβάλλοντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ το γνωρίζετε πολύ καλά με το αίμα συναδέλφων σε εργοδοτικά εγκλήματα και με πρόσφατο τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου σας. Το τελευταίο διάστημα και στον δικό μας κλάδο είχαμε εφτά νεκρούς συναδέλφους σε διάστημα μόλις εφτά μήνες ! Εργοδοτικά εγκλήματα όλα με εργολαβίες στο χώρο της ενέργειας και της ΔΕΗ. Τα κέρδη τους βαμμένα με το αίμα και τη ζωή συναδέλφων !

Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας από την κυβέρνηση γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σημαίνει χιλιάδες θέσεις ανεργίας, οικονομικό μαρασμό για την περιοχή σας, εξαθλίωση και τεράστια κέρδη για τους επενδυτές που θα πάρουν τη ΛΑΡΚΟ και τον ορυκτό πλούτο κοψοχρονιά με ελάχιστες θέσεις εργασίας σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Το βιώνουμε κι εμείς εδώ στη Μεγαλόπολη με την απολιγνιτοποίηση, την απαξίωση του λιγνίτη ως ορυκτό, την απαξίωση της ΔΕΗ και του Δημόσιου χαρακτήρα της για να κερδίσουν μια χούφτα ολιγάρχες επενδύοντας με κρατικές επιχορηγήσεις σε ανεμογεννήτριες-φωτοβολταϊκά, φυσικό αέριο και άλλες δραστηριότητες ενώ ήδη στην περιοχή η ανεργία χτυπάει κόκκινο κι ο οικονομικός μαρασμός κι η ερημοποίηση της περιοχής είναι εμφανής.

Στεκόμαστε δίπλα σας, ο αγώνας σας εμπνέει κι εμάς και το σύνολο της εργατικής τάξης, είναι κοινός αγώνας για σταθερή εργασία με δικαιώματα, για αξιοπρεπείς μισθούς, για ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Μόνο με ενότητα όλων των εργαζομένων, αλληλεγγύη, κοινή δράση κι οργάνωση, εμείς που παράγουμε τον πλούτο μπορούμε να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κυβέρνηση και εργοδότες.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για συστράτευση και συμμετοχή στην απεργία στις 6 του Μάη, καταγγέλλοντας την εργοδοτική ΓΣΕΕ να ταχθεί με την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά της απεργίας της Πρωτομαγιάς στις 4 του Μάη, υπονομεύοντας τη μαζικότητα και τον χαρακτήρα της απεργίας. Η εργατική Πρωτομαγιά κι οι εκδηλώσεις μνήμης για τους εργάτες που έδωσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα και την χειραφέτηση της τάξης μας, είναι υπόθεση των εργαζομένων και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

                                                  Το  Δ.Σ