Λάρυμνα: Συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ

«εδώ που δένεται το ατσάλι»

Μήνυμα αντίστασης και συνέχισης του αγώνα έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με την απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, κόντρα στην υπονόμευση και την προσπάθεια διάσπασης που επιχειρεί η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της. Έδειξαν ξεκάθαρα πως παραμένουν όρθιοι, αναμετρώνται στα ίσα με την κυβέρνηση και συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, ένωσαν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, που σήμερα, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, ξεσηκώθηκαν για να πετάξουν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο-τερατούργημα.

Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και το αντεργατικό νομοσχέδιο έστειλε ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, ο οποίος επισήμανε ότι επόμενος σταθμός είναι η νέα απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιούνη. «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και σήμερα ενώνουν τη φωνή τους με άλλους εργαζόμενους και συνεχίζουν να φωνάζουν με πείσμα “Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ, δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις, δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο”», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως «με τη συμμετοχή μας στην απεργία είμαστε και εμείς κομμάτι ενός πρωτοφανούς για τα σημερινά δεδομένα, αγωνιστικού και σωστά προσανατολισμένου, απεργιακού μετώπου» (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του). 

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν εργαζόμενοι και Συνδικάτα από ολόκληρη τη Στερεά που για μία ακόμη φορά έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Ξεχωριστή η παρουσία παλιών εργαζομένων και συνδικαλιστών της ΛΑΡΚΟ, που συνέδεσαν τους αγώνες του παρελθόντος με τον τωρινό εμβληματικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ και βουλευτή Εύβοιας και Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ του Κόμματος.

Ο Νίκος Ρήνας, από το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, τόνισε: «Μείναμε όρθιοι 18 μήνες. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη που μας έδειξε η εργατική τάξη όλης της χώρας. Παλεύουμε ενάντια στη διάλυση της ΛΑΡΚΟ και το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Εδώ στο εργοστάσιο θα δοθεί η τελική μάχη. Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις. Όχι στην κατάργηση του 8ωρου και των δικαιωμάτων μας».  

Ο Φοίβος Ιακωβίδης, από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, ανέφερε: «Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ εμπνέει ολόκληρη την εργατική τάξη. Παίρνουμε δύναμη για τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης και για τους αγώνες που έρχονται». 

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Γιάννης Μαρούλης από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, η Ασημίνα Καραμπέτσου από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας, ο Άρης Βενιζέλος από το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και ο Νίκος Μπούρας από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας.