Καλούμε όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ σε συντονισμό και συμμετοχή στη νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου

Αρ.πρωτ.82
ΛΑΡΚΟ 13 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση

Ξεπερνάμε την κωλυσιεργία και την υπονόμευση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Οι επενδυτές τους είναι ανεπιθύμητοι.

Καλούμε όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ σε συντονισμό και συμμετοχή στη νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου.

Για να μην ψηφιστεί το εργασιακό έκτρωμα. Η κατάργηση του 8ωρου. Η απλήρωτη υπερωρία. Για να μην μας πετάξουν έξω από την ΛΑΡΚΟ σαν στημένες λεμονόκουπες.

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην  εφαρμοστεί στην πράξη ο μεσαίωνας, η σκλαβιά,  να μην μπουν στο «γύψο» τα σωματεία μας, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Για να μην «διαλέξουν όσους από εμάς θέλουν και με τους όρους που θέλουν».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Συνδικάτο μας χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή (100%) των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην απεργία στις 10 Ιουνίου. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τόσο τη συμμετοχή  στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου, όσο και την έκφραση αλληλεγγύης εργαζομένων και φορέων από άλλους εργασιακούς χώρους που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε. 

Πανελλαδικά η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιουνίου  ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργοδότες, οι πολιτικοί τους υπηρέτες  και το συνονθύλευμα τους, κατέγρεψαν εκατομμύρια ευρώ διαφυγόντα κέρδη από τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία. Τρόμαξαν από τις  απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τις  πλατείες όλων των πόλεων. Σάστισαν, ούτε οι δικαστικές τους αποφάσεις μπόρεσαν να σταματήσουν τη συμμετοχή και την περιφρούρηση της απεργίας.  Ακόμη και οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αστικές εφημερίδες, δεν μπόρεσαν να κρύψουν τον παλλαϊκό ξεσηκωμό, την καταδίκη αυτής της πολιτικής. 

Τώρα θα διατάξουν τους «χαρτογιακάδες» της ΓΣΕΕ, τους κολλητούς τους στο εργατικό κίνημα, να προκαλέσουν, με όλα τα μέσα, τη διάσπαση  των εργαζομένων, να σπείρουν  την απογοήτευση,  την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, να μας λένε ότι,  «οι εργαζόμενοι δεν θέλουν άλλη απεργία», θα επιδιώξουν να βάλουν  ταμπέλες στις πλατείες και στους εργαζόμενους.

Η προσπάθεια που γίνεται σε ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσειςγια να αποκλιμακωθεί ο αγώνας  με τρίωρη στάση στις 16/6,είναι προσπάθεια διάσπασης. Δίνει «ανάσα» στην Κυβέρνηση και αγάντα στα κέρδη των λίγων. Υπονομεύει την επιτυχία μιας μεγάλητερης ακόμη καταδίκης. Υπονομεύει, τόσο την απεργία που έγινε πανελαδικά, όσο και τον 18 μηνο αγώνα μας, που έχει γνωρίσει στην πράξη την αλληλεγκύη από όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία  που σήμερα  είναι στην πρώτη γράμμη ενάντια στο εργάσιακο έκτρωμα. Δίνει χώρο στην Κυβέρνηση και στα σύμφερόντα που εξυπηρετεί να «διάλεξουν όσους απο εμάς θέλουν και με τους όρους που θέλουν».

Ο 18 μηνός αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ δεν είναι ξεκομμένος με τον αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν.

Καλούμε τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, να συντονιστούμε με τα σωματεία της χώρας μας και να προκηρύξουμε νέα 24ωρη απεργία για τις 16 Ιουνίου. Να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για μία Πανλαρκική συγκέντρωση, εδώ, στο εργοστάσιο. Να ξεσηκώσουμε ακόμη περισσότερο  την περιοχή μας. Να ετοιμαστούμε ακόμη περισσότερο για τη μάχη που έχουμε μπροστά μας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα. Για να μην περάσει το « θα διάλεξουν όσους απο εμάς θέλουν και με τους όρους που θέλουν».

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι στην πιο κρίσιμη καμπή.

Με βάση τα δημοσιεύματα και το χρονοδιάγραμμα που έχουν κοινοποιήσει, είναι έτοιμοι (μέσα στον Ιούνιο λένε) να υπογράψουν «το σύμφωνο εμπιστευτικότητας» με τους «μνηστήρες» και να σουλατσάρουν μέσα στην περιουσία του ελληνικού λαού. Θα το επιτρέψουμε; Τι έχουν διασφαλίσει;

Τώρα θα αξιοποιήσουν ότι μέσο έχουν για να μας  τελειώσουν. Θα βάλουν  τη «μαφία» της ΓΣΕΕ, τον μηχανισμό τους σε δήμους και περιφέρειες, τους παρατρεχάμενους τους, να μας διασπάσουν,  να μας σύρουν σε στημένους «διαλόγους», θα μας τρομοκρατούν λέγοντας μας πως «αυτό είναι η μόνη ρεαλιστική  λύση». 

Ο αγώνας από δω και πέρα θα πρέπει να είναι ανυποχώρητος. Χωρίς ταλαντεύσεις. Χωρίς κωλυσιεργίες .  Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν κάθε μορφή υπονόμευσης και να μην επιτρέψουν την εκτόνωση, τον αναπροσανατολισμό.

Είμαστε σε πόλεμο, χτυπούν τις ζωές μας, το μέλλον  μας. Συγκρούονται δυο διαφορετικοί κόσμοι.  Από τη μία  εμείς οι εργαζόμενοι και η φτωχολογιά που ζει από την ΛΑΡΚΟ, εμείς που 18μηνες αντέξαμε και είμαστε όλοι μέσα στις εργασίες μας. Από την άλλη, η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που προωθεί. Αυτοί που θέλουν να ξεμπερδέψουν μαζί μας, θέλουν να αποδεχτούμε τις απολύσεις μας, να αποδεχτούμε τα ψίχουλα που μας πετούν, να τους αφήσουμε ήσυχους έτσι ώστε να κάνουν πάρτι με τα τρισεκατομμύρια του ορυκτού πλούτου. 

Δεν θα τους περάσει. Κρατώντας ψηλά τη σημαία των δίκαιων και τιμίων αιτημάτων μας, σας καλούμε σε ενότητα, συσπείρωση γύρω από τα σωματεία, αταλάντευτη και ατσάλινη αποφασιστικότητα για να πάμε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Κρατώντας την ενότητα μας σαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έχοντας αποκούμπι την αλληλεγγύη όλων των Σωματείων και των εργαζομένων της χώρας μας, βάζοντας στη μάχη όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, απομονώνοντας «φερέφωνα», τιμωρώντας κωλυσιεργίες και υπονομεύσεις,  εξασφαλίζουμε τη Νίκη. 

Συνεχίζουμε.  Όλοι στον αγώνα.

Δεν αποδεχόμαστε τον εργασιακό μεσαίωνα. Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία.