Αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταλλεργατών του Καντίθ

 Αθήνα 23.11.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταλλεργατών του Καντίθ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των μεταλλεργατών του Καντίθ και άλλων περιοχών του Ισπανικού κράτους για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις.

Οι μεταλλεργάτες που έχουν παράξει τεράστια κέρδη για τις πολυεθνικές του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, το αυξανόμενο κόστος ζωής και τα αντεργατικά μέτρα που επιβλήθηκαν σε όλες τις χώρες με την δικαιολογία της πανδημίας. Μέτρα τα οποία είχαν την στήριξη και δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλλιεργούν την λογική της ταξικής συνεργασίας, την αδράνεια και την αναμονή, όπως οι ηγεσίες των CCOO – UGT.

Η εργατική τάξη στην Ευρώπη, μπροστά στην νέα καπιταλιστική κρίση δέχεται ήδη τεράστια επίθεση από επιχειρηματικούς ομίλους-ΕΕ-Κυβερνήσεις σε κάθε χώρα, που απαιτούν να κάνουμε νέες θυσίες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Και ενώ οι πλούσιοι κάνουν τουρισμό στο διάστημα εμείς δεν θα μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας.

Κόντρα σε αυτές τις λογικές οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, με οργάνωση, αλληλεγγύη και αγωνιστικές δράσεις διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματα τους σε μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, υγεία, κα.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα των μεταλλεργατών στην ναυπηγοεπισκευή στον Πειραιά στην Ελλάδα που σε αντίστοιχες συνθήκες, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, κατάφεραν και υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις και άλλες κατακτήσεις. Αλλά και ο μεγάλος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της COSCO στην Ελλάδα που ανάγκασαν την κινέζικη πολυεθνική να υποχωρήσει στα αιτήματα τους.

Απέναντι στην επιθετικότητα των εργοδοτών και των δυνάμεων που τους υπηρετούν οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη της μαζικής, οργανωμένης και συλλογικής δράσης. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς δένουμε τ’ ατσάλι και χτίζουμε το μέλλον.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των μεταλλεργατών του Καντίθ και απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για ΣΣΕ με αυξήσεις.