ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου  2022 στις 11:00 το πρωί στον κινηματογράφο Ίλιον

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84                                                                Λάρυμνα:  29/01/2022 
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com                                             

Αρ. Πρωτ.: -12-                                                           

Ανακοίνωση

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου  2022 στις 11:00 το πρωί στον κινηματογράφο Ίλιον.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Παίρνοντας υπόψη, την πλήρη απαξιωτική εγκατάλειψη που φάνηκε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τις ημέρες της κακοκαιρίας και την καθυστέρηση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Τη συγχρονισμένη επίθεση που γίνεται μέσα από τις τοποθετήσεις της Κυβέρνησης και τα δημοσιεύματα συγκεκριμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τις αποφάσεις των δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και  από διαρροές κύκλων της Κυβέρνησης, είναι ολοφάνερο ότι ετοιμάζεται το «επόμενο βήμα» της εγκληματικής εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, οι δεσμευτικοί διαγωνισμοί.

Το τελευταίο  «αγκάθι» για να περπατήσουν είναι το πώς θα σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, πώς θα σαλαμοποιήσουν και θα διασπάσουν τους εργαζόμενους, πώς θα πραγματοποιήσουν αναίμακτα και χωρίς πολιτικό κόστος  απολύσεις, πώς θα μας βγάλουν από τις εργασίες μας στο εργοστάσιο και από τα σπίτια μας στον οικισμό.

Την Τρίτη το απόγευμα 01 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και των τριών (3) αρμοδίων υπουργείων (Οικονομικών – ΥΠΕΚΑ – Εργασίας). Την επόμενη ημέρα, την Τέταρτη   2/2/2022 το Δ.Σ.  θα συνεδριάσει, θα αποτιμήσει τη συζήτηση και θα καθορίσει τις θέσεις και τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων,  η καλή ενημέρωση για τις εξελίξεις,  η συζήτηση, οι αποφάσεις και η λήψη μέτρων  στη βάση να δυναμώσει  η ενότητα, η αποφασιστικότητα, η αλληλεγγύη  και η αποτελεσματικότητα του αγώνα που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα,  είναι αυτό που θα καθορίσει το μέλλον μας, που θα μας οδηγήσει «ένα βήμα» πιο κοντά στην διασφάλιση της λειτουργίας, όλων των θέσεων εργασίας και στην καταβολή στο 100% σύμφωνα με τις ΣΣΕ   μόχθου της μέχρι σήμερα εργασίας που μας χρωστά η Κυβέρνηση ως εργοδότης.

Έχουν τα μάτια στραμμένα πάνω μας, καρτερούν την χαλαρότητα για να χτυπήσουν. Είναι η 1η  Γενική Συνέλευση που σας καλεί το νέο Δ.Σ. και από ότι φαίνεται η πιο κρίσιμη σε σχέση με  όλες τις προηγούμενες. Σε αυτή τη βάση σας καλούμε να μη λείψει κανείς.

  • Λέμε ΟΧΙ στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τον μαρασμό του τόπου μας.
  • Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις, δεν θα επιτρέψουμε την σαλαμοποίηση και την διάσπαση  των εργαζομένων. Δεν θα ανεχτούμε την απληρωσιά.
  • Δεν εγκαταλείπουμε των αγώνα για να παραμείνουμε στην εργασία μας και τα σπίτια μας.  Δεν έχουμε που να πάμε.
  • Ο μόχθος σκληρής εργασίας  μας ανήκει. Δεν χαρίζεται, ούτε παίρνει εκπτώσεις.  Η καταβολή όλων των υποχρεώσεων που έχει η Κυβέρνηση ως εργοδότης απέναντι μας και απορρέουν από τις Συλλογικές και ατομικές Συμβάσεις, θα γίνει στο 100%.

Όλοι και όλες την Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου  2022 στις 11:00  π.μ. στην Γ.Σ.  στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ.

Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος                      ο Γεν. Γραμματέας

Πολίτης Παναγιώτης              Κορέτζελος Ανδρέας