η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ ζητά την έκτακτη σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ

352 00 Αταλάντη Λοκρίδας
τηλ. 6975785187, 2233080817
e-mail: l.s.lokron@gmail.com

Αταλάντη 02/02/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, πληροφορηθήκαμε την έκβαση του σχεδίου της κυβέρνησης, για την εταιρεία και τους εργαζόμενους. Ανάμεσα στα  άλλα μας έγινε γνωστό η πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, πετώντας τους κυριολεκτικά στον δρόμο, ξεσπιτώνοντας εκατοντάδες οικογένειες, μέσα στην πανδημία και το καταχείμωνο από τον οικισμό.

     Έτσι ολοκληρώνεται η βρώμικη δουλειά του ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ, που υπηρέτησαν διαχρονικά όλοι όσοι κυβέρνησαν.  Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και όλες οι προηγούμενες, προχώρησαν συστηματικά στην απαξίωση και υπερχρέωση της εταιρείας, στην κατασυκοφάντηση και στοχοποίηση των εργαζομένων, οδηγώντας μια στρατηγική βιομηχανία για την χώρα στα ιδιωτικά συμφέροντα.  Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους έχουν αποδείξει ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή και να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος προς όφελος της χώρας και του λαού της, διασφαλίζοντας την δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η επιστολή του Δημάρχου Λοκρών ,που υιοθετεί επί της ουσίας  τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ΛΑΡΚΟ, αποδέχεται  την συκοφαντική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης,  όσο και τις μαζικές  απολύσεις και είναι έτοιμος να υλοποιήσει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους απολυμένους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με μισθούς πείνας και όπως  προτείνει ο ίδιος  ο Δήμος να είναι ένας από τους φορείς των υποδοχής των εργαζομένων αυτών Η θέση του Δημάρχου που αποτυπώνεται στην επιστολή του, έρχεται σε ευθεία αντίθεση όχι μόνο με τη θέση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που δεν αποδέχονται τις απολύσεις, αλλά και με το σύνολο της κοινωνίας της περιοχής μας που θεωρεί τον σχεδιασμό της κυβέρνησης εγκληματικό.  

        Οι εξαιρετικά  αρνητικές εξελίξεις, κάνουν κρίσιμες τις στιγμές για την περιοχή μας και για τον λόγο αυτό η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ ζητά την έκτακτη σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών, αίτημα που μεταφέραμε στον Δήμαρχο Λοκρών, για να συζητήσει το θέμα της ΛΑΡΚΟ.

      Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τις θέσεις τους και τις δράσεις τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στους δρόμους του αγώνα, καλούν  τον Λοκρικό λαό να σημάνει ΤΩΡΑ συναγερμό, εκφράζοντας πολύμορφα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειες τους.

    Απαιτούμε:

• Τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της.

• Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

• Την απόδοση των δεδουλευμένων τους από την εταιρεία.

Οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ και ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΟΥΛΟΙ
της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ