ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ :
συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. και αποφάσισε ομόφωνα συμμετοχή στη πλατιά σύσκεψη φορέων και Σωματείων που καλούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΓΣΕΕ)
ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.ΠΑΡ/ΔΟΣ 228/50
ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23
ΤΗΛ: 22650 23048 , 697 9569692
EMAIL: ekfokidas@yahoo.gr

Άμφισσα, 3/02/2022
Αρ.Πρωτ.: 14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Συμμετοχή στη πλατιά σύσκεψη φορέων και Σωματείων που καλούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και που θέλουμε να πάρει -και θα πρέπει να πάρει- χαρακτηριστικά μεγάλου συλλαλητηρίου και παν-κινητοποίησης της Στερεάς Ελλάδαςτην Κυριακή 13 Φλεβάρη στην Λάρυμνα, ώστε να εκφραστεί η πλατιά καταδίκη του εγκλήματος που συντελείται σε βάρος των συναδέλφων της ΛΑΡΚΟ, που τους απολύουν, τους ξεσπιτώνουν και τους λασπολογούν.

Καλούμε όλα τα Σωματεία της δύναμής μας, όλους τους εργαζόμενους και το λαό καθώς και όλους τους φορείς του Νομού Φωκίδας, να συμμετέχουν και να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες στήριξης και αλληλεγγύης των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Να απαιτήσουμε:

-Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

-Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

-Να διασφαλιστεί η καταβολή του μόχθου που χρωστά ως εργοδότης στο 100%. 

  • Καλούμε σε σύσκεψη όλα τα Σωματεία που είναι στη δύναμή μας καθώς και όλα τα Σωματεία του δημόσιου τομέα και τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, μελισσοκόμων κλπ,, την Τετάρτη 16 Φλεβάρη και ώρα 6:30 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με σκοπό το συντονισμό της δράσης και διαμόρφωση κοινού πλαισίου πάλης, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός στην προστασία της ζωής και του εισοδήματός του.

Τα πρώτα αιτήματά μας μπορεί να είναι:

–  Όχι στις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ. Όχι στο μαρασμό μιας ολόκληρης περιοχής. Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

–  Μέτρα τώρα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο-ίντερνετ. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

–  Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία. Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, δωρεάν τεστ (μοριακά και τα υπόλοιπα) σε όλους, ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

– Μέτρα τώρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο