Μεγάλο συλλαλητήριο στη Λάρυμνα από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και το λαό της περιοχής
Εκατοντάδες φορείς δίνουν το «παρών» – «Είμαστε όλοι στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ»

Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου στη Λάρυμνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φλεβάρη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας έχει ως εξής:

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ έχει επιστραφεί από την πρώτη στιγμή ως απαράδεκτο και η σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 13 Φλεβάρη στη Λάρυμνα, η οποία πήρε την μορφή μαζικού συλλαλητηρίου από την μεγάλη συμμετοχή σωματείων και φορέων από όλη την χώρα, μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα έτσι ώστε:

  • Να μην σταματήσει η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας.
  • Να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της, η βιωσιμότητα της, ο εκσυγχρονισμός και η παραπέρα καθετοποίηση της παραγωγής σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες και ειδικευμένες προτάσεις των εργαζομένων. Σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν τα αποθέματα νικελίου και κοβαλτίου που έχει η χωρά μας και καλύπτουν το 90% του συνόλου της ΕΕ, αλλά και η τεχνογνωσία του εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στην πυρομεταλλουργική αξιοποίηση, στα επιτυχημένα πειράματα παραγωγικής εμβέλειας, καθαρού νικελίου, κοβαλτίου και ανοξείδωτου χάλυβα, καθώς και την αξιοποίηση των υποπροϊόντων της.
  • Να μην απολυθεί και ξεσπιτωθεί κανένας μας, να παραμείνουμε όλοι στα πόστα μας και στα σπίτια μας.
  • Να μας καταβληθεί στο 100% ο δεδουλευμένος μόχθος μας συμφώνα με αυτά που απορρέουν μέσα από τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν οι Κυβερνήσεις απέναντι μας.

Εκατοντάδες είναι οι φορείς που έδωσαν το “παρών” στη μεγάλη συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Το παρών δίνει επίσης και αντιπροσωπεία από το μπλόκα των αγροτών της Λιβαδειάς.

«Είμαστε στο πλευρό σας, στον αγώνα που δίνεται για να μείνετε στον τόπο σας» τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). «Να συνεχίσετε να κάνετε το χώμα ατσάλι» πρόσθεσε.

«Σήμερα είναι εδώ το οργανωμένο ταξικό κίνημα που στέλνει δυναμικό μήνυμα» τόνισε ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

«Είμαστε δίπλα στα αδέρφια μας στη ΛΑΡΚΟ» τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ προσθέτοντας «είναι και δικός μας αγώνας».

Σημείωσε ότι ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι φάρος για όλους. «Παίρνουμε κουράγιο, μας δίνει δύναμη», «οι λιμενεργάτες δεν θα αφήσουμε κανένα μόνο. Ότι έκαναν με το ξεπούλημα του λιμανιού θέλουν να κάνουν και εδώ» σημείωσε προσθέτοντας ότι είναι «χρέος να κρατήσετε τα πόστα σας που τα έχετε σημαδέψει με το αίμα σας, χρέος δικό μας να σταθούμε δίπλα σας. Οι αγώνες σας είναι παρακαταθήκη».

Επεσήμανε ότι «αν πειράξουν τρίχα από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους θα μας βρουν απέναντι τους. Η νίκη στη ΛΑΡΚΟ, στο λιμάνι, στα πετρέλαια Καβάλας θα είναι νίκη όλων. Ραντεβού στις 26 Φλεβάρη».

Ο Λουκάς Αλεξίου αγρότης από το μπλόκο Λιβαδειάς σημείωσε «μας είπε ο πρωθυπουργός ότι είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές, εμείς του λέμε ότι θα παραμείνουμε στο δρόμο για την επιβίωση μας» και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ τονίζοντας «όλοι μαζί, με τα σωματεία θα δώσουμε τον αγώνα».

Ο Νίκος Τζανετής από το Σωματείο Εργαζομένων της Χαλκιδικής τόνισε πως «Το τελεσίγραφο της κυβέρνησης είναι αντεργατικό έγκλημα που δεν θα περάσει. Εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τους δίνει τον ορυκτό πλούτο, με φθηνά εργατικά χέρια και χωρίς δικαιώματα, όπως στα μεταλλεία Κασσάνδρας».