ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ : Κινητοποίηση σήμερα στην Αθήνα ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

 

Κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Αρχικά οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Στη συνέχεια, με πορεία από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με συνθήματα που εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην απαξίωση και την πώληση της επιχείρησης.

Τις κινητοποιήσεις τους στηρίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, ενώ σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την οποία κήρυξαν τα σωματεία στην επιχείρηση, καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας έχει πάρει, επίσης, απόφαση συμμετοχής στη σημερινή πανελλαδική Μέρα Δράσης για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, την οποία οργανώνουν Συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα από τον κλάδο του Μετάλλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να διεκδικήσουν: Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. ΣΣΕ που να περιέχει όλα τα κεκτημένα για όλους τους εργαζόμενους.

 
2 / 4