ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τις απολύσεις

 
 

Συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας παραμένουν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 31 Δεκέμβρη 2018 οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι δεν πάνε για δουλειά αν πρώτα η διοίκηση της εταιρίας και η εργολάβοι:

  • Δεν διασφαλίσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
  • Δεν ακυρωθεί εδώ και τώρα η τηλεφωνική απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου, δεν διασφαλίσουν να ασφαλιστεί ο εργαζόμενος κανονικά και να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
  • Δεν ορίσουν σήμερα, ημερομηνία, ώρα και τόπο συνάντησης που θα συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Στο πλευρό τους μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας και του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ εκφράζοντας την πλήρη στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους.

Σε ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς και οι συνάδελφοι που εργάζονται σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΛΑΡΚΟ μέσω του δουλεμπορικού καθεστώς των εργολαβιών είναι απλήρωτοι, ανασφάλιστοι και απολυμένοι. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι από την εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ έχουν λάβει έναντι της προκαταβολής τους και αυτό ληξιπρόθεσμα. Επίσης, ο συνάδελφος “νερουλάς” των Ηλεκτροκαμήνων έλαβε τηλεφωνικά την απόλυση του από τον εργολάβο Μπέλο γιατί διαμαρτυρήθηκε για την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία που βιώνει (λειψές ημέρες ασφάλισης, ένσημο γραφείου, μη καταβολή δεδουλευμένων).

Η ΓΣ των μελών μας στις 21/12/2018 αποφάσισε να σας καλέσει να ορίσετε άμεσα, μετά από τις γιορτές, ημερομηνία, ώρα και τόπο συνάντησης που θα συζητήσουμε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την πορεία των διαπραγματεύσεων της Επ.Σ.Σ.Ε μεταξύ ΛΑΡΚΟ και Επιχειρησιακού Σωματείο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες όμως, της απλήρωτης μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και της τρομοκρατικής απόλυσης που κοινοποίησε ο δουλέμπορος. Από την πλευρά μας και εμείς σας γνωστοποιούμε την άμεση διαμαρτυρία των εργαζομένων από σήμερα το πρωί.

Οι συνάδελφοι είναι συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και δεν πάνε στην εργασία τους αν:

  • Δεν διασφαλίσετε την καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
  • Δεν ακυρωθεί εδώ και τώρα η τηλεφωνική απόλυση, δεν διασφαλίσετε να ασφαλιστεί ο συνάδελφος κανονικά και να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
  • Δεν ορίσετε σήμερα, ημερομηνία, ώρα και τόπο συνάντησης που θα συζητήσουμε.

Σας καλούμε άμεσα να μας απαντήσετε. Το ΔΣ του Συνδικάτου μας, μαζί με συνδικαλιστές του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ θα είναι μπροστά στα γραφεία σας, στη συγκέντρωση με τους εργαζόμενους και στη διάθεση σας».